Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

1. člen
Splošno

Splošni pogoji spletnega naročanja na spletni strani konjac-sponges.si so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo konjac-sponges.si in posledično z naročili (v nadaljevanju »spletno naročanje«) upravlja podjetje SpaPlatform d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik« in »prodajalec«).

»Obiskovalec« – fizična oseba ali oseba, ki deluje v svojstvu pravne osebe in ki se nahaja na spletnem portalu ponudnika oz. spletnem mestu konjac-sponges.si.

»Kupec” – fizična ali pravna oseba, ki na spletnem portalu ponudnika oz. spletnem mestu konjac-sponges.si kupi izdelke iz spletne ponudbe ponudnika.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega naročanja, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo izdelkov, ki so na voljo na spletni strani konjac-sponges.si.

Nakup opravljen preko spletne strani konjac-sponges.si, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije.

Dostavo izdelkov, kupljenih preko spletne strani konjac-sponges.si, ponudnik preko svojih lastnih virov ali/in preko pogodbenih partnerjev zagotavlja na teritoriju Slovenije v skladu s pogoji lokacije in območij, na katerih ponudnik izvaja dostavo na dom.

Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer z oddajo naročila na spletni strani konjac-sponges.si.

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani konjac-sponges.si, ki si jih lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave dostopne na spletni strani ponudnika.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba na spletni strani konjac-sponges.si ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.

Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.

2. člen
Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave,
– časovno veljavnost ponudbe,
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. člen
S klikom »XXXXX« kupec izjavlja:

– da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.

4. člen
Ponudba artiklov

Naročanje na spletni strani konjac-sponges.si poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča iz seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Zagotavljamo, da imamo v ponudbi izdelke, ki jih predstavljamo na strani. V primeru, da določenega produkta ni na zalogi, boste o tem pravočasno obveščeni.

5. člen
Cena in sklepanje pogodbe

Vse cene so navedene v evrih in vključujejo DDV. Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.

Cene veljajo na dan nakupa oziroma do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme na svoj elektronski naslov predračun za izbrane artikle). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.V primeru nejasnosti ali nepredvidenih situacij se kupec in prodajalec dogovorita o rešitvi primera v korist kupca.

Naročilo pomeni, da je kupec seznanjen s celotnim besedilom prodajno-plačilnih pogojev, ki so navedeni tukaj in da sprejema pogoje nakupa.

Naročilo se sklepa v slovenskem jeziku (izjemoma v angleškem) in zavezuje tako prodajalca kot kupca. Naročila oz. sklenjene kupoprodajne pogodbe oddane po elektronski pošti se hranijo v elektronski in natisnjeni obliki na sedežu podjetja SpaPlatform d.o.o., Peričeva 13, Ljubljanain se hrani za čas/rok potreben za hrambo tovrstnih listin skladno s pozitivno zakonodajo in računovodskimi standardi. Kupec ga na željo lahko dobi na vpogled po elektronski pošti.

Ob morebitnih nejasnostih pri naročilu se kupca kontaktira po elektronski pošti ali telefonu, da se dogovori o rešitvi primera.

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot).

V primeru nakupa s plačilom po povzetju kupec plača blago skupaj s pripadajočimi stroški poštnine/dostave ob prevzemu po dostavni pošti Pošte Slovenije – poleg odkupnine pošta zaračuna tudi strošek vplačila poštne nakaznice.

Ponudnik si pridržuje pravico do zavrnitve dobave blaga kupcu, če ima ta neporavnana pretekla naročila ali je v pravnem sporu s ponudnikom v zvezi z nakupom preko spletni strani konjac-sponges.si ali zlorablja pravico do vračila blaga skladno s 43.členom Zakona o varstvu potrošnikov.

6. člen
Poštnina, plačilo in dobavni roki

Plačilne opcije so naslednje:
• po povzetju:pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.
• po predračunu:ko kupec opravi naročilo, prejme predračun s podatki na kateri račun je potrebno denar nakazati. Takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.

K znesku naročila izdelkov je v primeru dostave po pošti treba prišteti še strošek poštnine in strošek plačila. Blago dostavlja Pošta Slovenije v dopoldanskem času. Če kupec ni dosegljiv, ga čaka obvestilo o prispeli pošiljki, ki jo lahko dvigne na označeni pošti.

Naročeno blago kupec prejme po pošti na naslov, naveden v obrazcu za naročilo, v predvidenem roku petih (5) delovnih dni od dneva plačila predračuna v primeru plačila po predračunu(pod pogojem, da je blago na zalogi). V primeru plačila po povzetju v predvidenem roku petih (5) delovnih dni od naročila (pod pogojem, da je blago na zalogi). Blago vam bo dostavila Pošta Slovenije, dostava se vrši v dopoldanskih in popoldanskih urah na vaš domači ali službeni naslov. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru spletna trgovinakonjac-sponges.si ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.

V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

V primeru plačila po povzetju poleg odkupnine Pošta Slovenije zaračuna tudi strošek vplačila poštne nakaznice po povzetju po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, ki je objavljen na spletni strani www.posta.si. Provizija je odvisna od višine zneska in ni vključena v odkupnino. V primeru plačila “Po predračunu” teh stroškov ni.

Pošiljanje blaga s plačilom po povzetju je mogoče le na območju Slovenije.
Ponudnik ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca.

Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ne glede na vrsto nakupa ali način plačila, bo račun za nakupljeno blago dostavljen s paketom z nakupljenim blagom.

Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa in sicer za čas/rok potreben za hrambo tovrstnih listin skladno s pozitivno zakonodajo in računovodskimi standardi.

7. člen
Reklamacija blaga

Kupec je pri prevzemu blaga dolžan pregledati pošiljko. V primeru poškodovane pošiljke je dolžan celotno pošiljko (z embalažo in izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodovanju pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, ki se skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte pošlje na naslov: SpaPlatform d.o.o., Peričeva 13, 1000 Ljubljana. Prodajalec ne krije stroškov poškodbe zaradi nepravilne in malomarne uporabe prodajalčevih izdelkov.

V primeru reklamacij oz. težav lahko kupec kontaktira ponudnika preko e-maila: konjacspongeslovenija@gmail.com.

V primeru, da novega izbranega izdelka ni na voljo, vam povrnemo kupnino in poštnino.

8. člen
Pravica do odstopa nakupa in vračilo blaga

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (Uradni list RS št.98/2004) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči podjetju SpaPlatform d.o.o., da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo potrebno navesti razloge za vračilo blaga. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Če kupec odstopa od naročila, mora blago odposlati na naslov podjetja, nepoškodovano, neodprto, neuporabljeno in v originalni embalaži. Vrnjeni pošiljki je treba predložiti kopijo računa. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail konjacspongeslovenija@gmail.com. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora kupec vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.

Prodajalec ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu vrnjenega blaga.

9. člen
Reševanje sporov

Nesoglasja ali morebitne spore, ki bi nastali zaradi tolmačenja ali izvajanja Splošnih pogojev poslovanja, bosta ponudnik in kupec reševala sporazumno. Če spora ni mogoče rešiti sporazumno, je zanj pristojno sodišče v Ljubljani.

10. člen
Pravno obvestilo

Ponudnik ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih podatkov.

11. člen
Zaupnost podatkov

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.L.RS št.98/2004,126/2007) in Zakonom o varstvu potrošnikov – ZVPot –UPB1(uradno prečiščeno besedilo-Uradni list RS, št. 14/03).

Podjetje SpaPlatform d.o.o. zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo odstopilo ali odtujilo podatkov, ki jih kupec s potrdilom nakupa zaupa z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja brez njegovega pisnega dovoljenja. Podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št.86/2004).

Ponudnik za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje kupčevepodatke:
• ime in priimek;
• naslove za dostavo;
• podjetje oz. naziv pravne osebe (če je kupec pravna oseba);
• davčno številko pravne osebe (če je kupecpravna oseba);
• naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
• kontaktno telefonsko številko;
• državo bivanja;
• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni naročilnici.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ponudnik ne odgovarja.

Ponudnik je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov kupcev njegove spletne trgovine. Ponudnik ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja kupca posredoval osebnih oz. drugih podatkov kupca tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke kupca, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo kupec posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Ponudnik teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval kupcu ali drugi vpleteni osebi. Ponudnik podatkov kupcev ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo kupec naročil oz. s katerimi bo soglašal. Ponudnik lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov kupcev ne bo kršena v nobeni obliki.

Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije, DHL, UPS ipd.) bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo ponudnik stopil v stik z kupcem, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov kupcev, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti kupcev spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

DODATNA POJASNILA
Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede pogojev poslovanja ali politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov: konjacspongeslovenija@gmail.com.

Ponudnik

SpaPlatform d.o.o.
Peričeva 13
1000 Ljubljana
email: konjacspongeslovenija@gmail.com

Osnovni podatki:
Davčna št.: SI63659069
Matična št.: 7256736000
Registrski organ: AJPES, izpostava Ljubljana
TRR: SI56 6100 0001 6485 982 Delavska Hranilnica d.d.