Kaj je konjac?

Konjac gomolj

Konjac gomolj ali korenina rastline amorphophallus konjac, je sestavljen iz 97% vode in 3% glucomanana. Gre za užitno in z vlago bogato rastlino, saj ima vlaknina glucomanan najvišjo znano kapaciteto vezave vode med vsemi naravnimi izdelki: veže lahko 50-kratno količino vode lastne teže.

Rastlino konjac ali konnyaku so odkrili na Japonskem, kjer jo že več kot 1.500 let uporabljajo v prehrani, zdravilstvu in v kozmetiki. Konjac gobice so bile zaradi svojih cenjenih zdravilnih lastnosti v kozmetiki prvotno izdelane za občutljivo otroško kožo.

Konjac gomolji rastejo v Aziji (Japonska, Koreja, Kitajska), kjer jih večinoma gojijo v prehranske namene. Iz zmletega gomolja pridobivajo konjac moko, ki se uporablja v azijski kulinariki v različne namene (stekleni rezanci) in v živilski industriji kot sredstvo za zgoščevanje. Pogosto pa najdemo gomolje konjac rasti divje, na zelo visoki nadmorski višini, zato so te zelo čisti in brez vplivov onesnaženja.

Konjac gomolji, ki jih za izdelavo gobic uporabljajo pri podjetju The Konjac Sponge Company, rastejo na vulkanskih ravnicah s strani UNESCA zaščitenega otoka Jeju (Južna Koreja) in so brez kemikalij, umetnih barvil, aditivov ter dražilnih snovi. Ta z vlago bogata vlakna so ročno predelana v Konjac gobico skupaj z vodo prečiščeno skozi vulkanski kamen in so 100% razgradljiva.

Poleg tega vsebuje konjac veliko dobrot za našo kožo: vodo, beljakovine, ogljikove hidrate, lipide, natrij, kalij, magnezij, železo, fosfor, baker, maščobne kisline, folne kisline, cink in tudi vitamine A, B1, B2, B6, B12, C, E in D.

Čeprav je konjac gomolj bogat z vodo, vlakninami in minerali, Konjac gobice seveda niso užitne.

 

konjac_gomolj

Naša kakovost

Zakaj gobice podjetja The Konjac Sponge Company?

Saj so številka 1 na svetu, originalne in večkrat nagrajene Konjac gobice. Ustvarjene so z unikatno patentirano formulo, ki zagotavlja edinstveno izkušnjo z zaupanje vrednim izdelkom. Pohvalijo se lahko s certifikatoma Vegan in Cruelty Free ter so prejemnice številnih prestižnih nagrad. Vsi naši izdelki ponujajo nesporno kakovost v čistosti vlaken, etično poštenost izdelave in neprimerljivo izkušnjo na področju nege in čiščenja kože, ki jo lahko nudi le pristen originalni izdelek. Iskane in občudovane od številnih, tako da so jih že mnogi želeli kopirati. Ampak, če na embalaži ne piše Konjac Sponge Company, potem res ne gre za pravo in originalno Konjac gobico.

nagrade - nove

The Konjac Sponge Company je sinonim za kakovost.

Vsi izdelki podjetja The Konjac Sponge Company so podvrženi strogim testom in izpolnjujejo visoke standarde varnosti in kakovosti.

Naše Konjac gobice so preverjene za čistost in so prestale vse mikrobiološke teste.

Izdelki podjetja The Konjac Sponge Company omogočajo nežno in temeljito čiščenje, so varni in brez kakršnih koli nečistoč ali potencialnih bakterij, ki bi vam lahko škodile.

Konjac gobice so izdelane iz 100% čistih konjac vlaken prehranske kakovosti, so brez konzervansov, umetnih barvil in aditivov. Zaradi vse pogostejših svaril pred nevarnimi vplivi škodljivih kemikalij, ki nas v današnjem času obdajajo na vsakem koraku, dajejo pri podjetju The Konjac Sponge Company velik poudarek na kakovost surovin in proizvodnih procesov. Gobice so izdelane izključno iz čistih naravnih surovin: čistih konjac vlaken, čiste francoske gline in čistega bambusovega oglja, brez konzervansov, umetnih barvil in kemikalij, ki bi gobici podaljševali rok uporabe.

Uporaba rastline konjac za izdelavo Konjac gobic ima blag vpliv na naravne vire našega planeta, saj je izrazito trajnostni vir, je zelo prilagodljiva in raste tudi divje v gorah in na zelo visokih nadmorskih višinah v Aziji.

Ali ste vedeli, da se nahaja naš proizvodni obrat v najčistejši in najmanj onesnaženi regiji Južne Koreje? Otok Jeju je zaradi svoje osupljive lepote in čudovitih vulkanskih kamenin na UNESCO-vem seznamu svetovne dediščine in zato uživa svetovni sloves in zaščito. Prav tako slovi otok po eni od najčistejših vod na svetu. Naše gobice so izdelane v skladu z najvišjimi standardi, čemur ustreza tudi proizvodni obrat na otoku Jeju. Naš tehnološki postopek je podvržen strogim higienskim kriterijem in vsi izdelki so ročno izdelani v sterilnem okolju ter so prestali vse EU teste higiene in čistosti.

Kakovost na kratko:

  • Ročno izdelane v sterilnem okolju
  • Testirane v skladu z najvišjimi EU standardi
  • Brez mikrobov, bakterij in nečistoč
  • Uporaba le čistih konjac vlaken prehranske kakovosti
  • Brez konzervansov, barvil ali aditivov
  • Etična zavezanost

Pri podjetju The Konjac Sponge Company smo zelo ponosni na pridobljena certifikata Vegan (Vegan Society) in Cruelty-Free (Leaping Bunny), ki dokazujeta našo predanost k proizvodnji naravnih izdelkov za čiščenje in nego kože, ki niso testirani na živalih.